Recensies

“Na 30 jaar niet gespeeld te hebben, heb ik sinds een jaar het vioolspelen weer opgepakt en les bij Christina genomen. En daar heb ik geen moment spijt van gehad! Christina is geduldig en enthousiast en stimuleert me om muzikaal verder te komen, zowel technisch als in het spelen van mooie stukken. Het afgelopen jaar heb ik dankzij haar al veel voortgang geboekt.. Naast de wekelijkse lessen organiseert ze ook bijeenkomsten waar cursisten kunnen samenspelen. Het is een feestje om van haar les te krijgen!”

Ellen van Schoten, Haarlem

“Als 50 plusser ben ik begonnen met vioolles (en altvioolles)bij Christina, terwijl ik geen noot kon lezen! Het is een verrijking van mijn leven en wat Christina betreft, zij voelt goed aan wat je wél en niet aankan en stelt je op je gemak wanneer het niet helemaal gaat zoals je zou willen. Een enthousiaste, motiverende viooldocente voor jong en oud! Met leuke workshops bovendien :-)”

“Ik ben 66 en heb nu bijna twee jaar les bij Christina. Ik ben op oudere leeftijd begonnen met vioolles en heb voorafgaand aan mijn lessen bij Christina al een paar jaar vioolles gehad. Ik ben erg tevreden over haar manier van lesgeven, die zeer motiverend is. Er is een goede afstemming tussen de theorie en de stukken die je speelt. Christina heeft mij goed studiemateriaal aangereikt dat een solide basis vormt voor mijn techniek. Mijn techniek is enorm vooruitgegaan: positiespel, vibrato, strijktechniek, toonladders alles komt iedere les weer aan de orde en maakt dat het vioolspelen mij steeds beter af gaat en ik zelfs nu zover ben dat ik het bijzonder mooie Largo uit het dubbelconcert van Bach durf aan te vatten. Ook is Christina zelf erg enthousiast met stukken spelen zodat het samenspelen met haar altijd een feestje is. Zij reikt je leuke, leerzame muziekstukken aan die je altijd verder brengen in het vioolspelen. Daarnaast organiseert zij regelmatig workshops en stimuleert zij het samenspelen in duo-, trio- of kwartetvorm. Het is ongelofelijk hoe snel de leerlingen die net bij haar zijn gestart, en voor het eerst een viool bespelen al mee kunnen doen met het samenspelen: voor eenieder zoekt (maakt) Christina een behapbare vioolpartij. Christina weet iedereen ongeacht leeftijd te stimuleren. Kortom ik zou eenieder die op zoek is naar een goede, aardige viooldocent aanraden om les bij Christina te nemen.”

“In groep 4 ben ik begonnen met vioolles bij Christina. Ik heb veel geleerd. Ook toen ik bij een orkest ging spelen, heeft ze me geholpen met sommige muziekstukken. Christina heeft me geleerd goed op mijn houding te letten en goed te luisteren naar de klanken.”

 

Eline, 12 jaar, 5,5 jaar les gehad

“Christina benadert leerlingen en ouders op een prettige en positieve manier. Ze ziet wanneer er meer uit een leerling te halen is en helpt de leerling om zich te ontwikkelen en het spel op een hoger niveau te krijgen zonder dat het voelt als een MOETEN. Ze heeft veel oog voor de gehele muzikale ontwikkeling, waardoor de leerlingen een goede basis ontwikkelen. Ze staat open voor overleg met ouders in wat hun kind nodig heeft.”

“Bij Christina leer ik viool spelen en de muziek te begrijpen. De lessen zijn open en persoonlijk. Ik ontwikkel mijzelf op verschillende niveaus.”

 

Gidion, 32 jaar, 2 jaar ervaring

“Voor mijn 75 ste had ik nooit een snaarinstrument bespeeld.  Ik nam vioolles bij Christina en voelde me meteen op mijn gemak. Ik kreeg er plezier in en nu na 5 jaar heb ik nog steeds les bij haar. Ook doe ik mee aan de workshops. Het is geweldig om te horen hoe onder Christina’s leiding iets moois ontstaat. Want er is toch niets leukers dan samen muziek maken?”

Kamermuziek – feedback van deelnemers

Hoe vond je de keuze repertoire? Welk genre zou je (nog) meer van willen spelen?

Op dit moment zou ik meer barok willen spelen.

Repertoirekeuze prima, misschien ook leuk om een modern stukje er bij te doen.

Leuke muziek

Misschien wat meer Barok muziek

Hoe was de sfeer?

Top!

De sfeer was uitstekend.

Er was een goede sfeer waarin iedereen rekening met elkaar hield.

Goede sfeer

Hoe heb je het tempo van repeteren ervaren?

Net goed.

Tempo zat er goed in, maar dat is juist fijn, het zijn maar 2 dagen.

Op zich wel goed maar vond het jammer dat niet alle opgegeven duetten van Mozart aan bod zijn gekomen, had die graag gespeeld

Hoe heb je de ondersteuning/coaching van de docenten/assistenten ervaren?

Prettig om feedback/ondersteuning  te krijgen van verschillende mensen.

De ondersteuning, coaching was prima, leerzaam en stimulerend.

De ondersteuning/coaching van de docenten/assistenten 

was prima.

Jullie verdeelden de aandacht goed over alle leerlingen.

Wat is jouw speelniveau? Hoe heb je het speelniveau van de repertoire ervaren?

Mijn speelniveau mbt de groep: gemiddeld. Het repertoire vond ik een positieve uitdaging icm afwisseling eenvoudiger werk.

Het spelniveau was voor mij aan de hoge kant, maar dat werd opgelost door partituur aan te passen.

Speelniveau was uitdagend genoeg.

Hoe was de lunch/versnapering/verzorging?

Top!

Lunch etc. helemaal goed, met dank aan je man en schoonmoeder 

Heel goed verzorgd, erg lekker allemaal!

Diverse en gezonde lunch.

Uitstekende verzorging

Is het weekend over het algemeen geslaagd?

Geslaagd! ++Comfortabele tijden 10:00-17:00

Zeer zeker, ondanks de enorme hitte.

Was flink moe, maar met een tevreden gevoel!

Het was vermoeiend, maar dat kwam in belangrijke mate door de hitte.

Noem (drie) dingen die indruk maakten op jou.

Lokatie+

Ontwikkeling van de klank in samenspel.

Samenspel met de leraren, bladmuziek tweede dag 16:00, Motiverend!

Hoe mooi het klonk toen de gehele groep samen speelden.

Het was goed voorbereid en georganiseerd.

Zou je dit kamermuziekweekend aan anderen aanbevelen?

Zeker!

Ik zou het zeker aanbevelen.

Zeker!

Ik zou dit weekend zeker aan anderen aanbevelen.