Vioolles

Het doel

Muziek plezier! Het uitgangspunt van vioolles is om met gemak te leren spelen, en om samen met anderen te leren spelen. Twee keer per jaar is er een optreden waarbij iedereen de kans krijgt om zowel een solo stuk als een ensemble stuk voor te spelen.

Vaak wordt er extra gerepeteerd aan een gezamenlijk stuk voor het concert. Zie ook Altvioolles. Leerlingen concerten vinden plaats o.a. op de Muziekschool Jaap Prinsen.

Wat is er voor nodig?

Iedereen die de motivatie heeft om de viool te leren spelen kan dit ook realiseren. Is het dan niet moeilijk? Zeker niet; maar inzet en doorzettingsvermogen worden beloond.

Een fractie van een aantal lessen vanaf het tweede jaar viool wordt besteed achter de piano. Kennis van harmonieleer is een vanzelfsprekend vervolg van de basistheorie. Een simpel keyboard is handig om thuis te hebben.

“Het klonk alsof paarden met gouden manen over mijn viool vlogen!”

“Het is een feestje om van Christina les te krijgen!”

“Een enthousiaste, motiverende viooldocente voor jong en oud!”

Lesduur

  • 30, 45 of 60 minuten per week, kinderen: met uitgangspunt het schoolrooster van Noord Holland. Volwassenen kunnen ook in de schoolvakanties les krijgen.
  • 45 of 60 minuten om de week kan worden afgesproken, in overleg, voor gevorderde spelers.

Lestarieven

Het tarief is €49 per uur, boven 21 jaar komt er 21% btw bij. Afspraken volgens de overeenkomst van het Kunstenbond. Een kennismakingsafspraak is gratis.

Inbegrepen in het lestarief

Pianobegeleiding en voorbereiding voor het optreden
Twee tot zes concerten per seizoen
Eventuele extra ensemble repetities
Extra projecten en eventuele aanwezigheid op concoursen
Theorie ondersteuning via website
Wekelijkse auditieve opdrachten via website