Vioolles Basis

Het doel

Muziek plezier! Het uitgangspunt van vioolles is om met gemak te leren spelen, en om samen met anderen te leren spelen. Twee keer per jaar is er een presentatie waarbij iedereen de kans krijgt om zowel een solo stuk als een ensemble stuk voor te spelen.

Wat is er voor nodig?

Iedereen die de motivatie heeft om de viool te leren spelen kan dit ook realiseren. Is het dan niet moeilijk? Zeker niet; maar inzet en doorzettingsvermogen worden beloond.

Twee keer per jaar maken de leerlingen zich klaar voor het leerlingenoptreden. Vaak wordt er extra gerepeteerd aan een gezamenlijk stuk voor het concert. Zie ook Vioolles Basis Plus. Leerlingen concerten vinden plaats o.a. op de Muziekschool Jaap Prinsen.

Een fractie van een aantal lessen vanaf het tweede jaar viool wordt besteed achter de piano. Kennis van harmonieleer is een vanzelfsprekend vervolg van de basistheorie. Een simpel keyboard is handig om thuis te hebben.

“You can’t use up creativity. The more you use, the more you have.”

– Alaya Angelou

Lesduur

  • 30, 45 of 60 minuten per week, met uitgangspunt het schoolrooster van Noord Holland.
  • 45 of 60 minuten om de week kan worden afgesproken, in overleg, voor gevorderde spelers.

Lestarieven

Het tarief is €47,50 per uur, boven 21 jaar komt er 21% btw bij. Afspraken volgens de overeenkomst van het NTB. Een kennismakingsafspraak is gratis.

Inbegrepen in het lestarief

Pianobegeleiding en voorbereiding voor het optreden
Twee concerten per seizoen
Eventuele extra ensemble repetities
Extra projecten en eventuele aanwezigheid op concoursen
Theorie ondersteuning via website
Wekelijkse auditieve opdrachten via website